V restauracích Gordona Ramsayho se po celý leden podává speciální veganské menu

13. 01. 2019

Vegany neměl v minulosti slavný šefkuchař Gordon Ramsay vůbec rád. Dokonce vtipkoval, že je na ně alergický. Minulé léto však všechny překvapil, když na svém Instagramovém účtu oznámil, že zkouší veganství.

Ve skutečnosti se slavný kuchař nestal veganem, ale zařadil veganskou variantu do jedné ze svých restaurací Gordon Ramsay Street Pizza. A v lednu se k veganským pokrmům opět vrací.

Gordon Ramsay na svém Instagramu uveřejnil fotografii veganské variace wellington s řepou společně s hashtagem #veganuary. K speciální výzvě se v lednu přidávají miliony lidí po celém světě a stávají se na měsíc vegany. V průběhu ledna si tak vyzkouší veganský životní styl a zároveň si otevírají nové možnosti k případným dalším změnám ve stravování.

 












Zobrazit příspěvek na Instagramu



















 

Oh lord it's happened.....we're giving #veganuary a go this year ! @breadstkitchen #beetwellington


Příspěvek sdílený Gordon Ramsay (@gordongram),






Až do 13. února budou ve dvou londýnských restauracích Gordona Ramsayho Bread Street Kitchen a Heddon Street Kitchen podávána čistě rostlinná menu. Mezi předkrmy ve speciální nabídce naleznete například dýňovou polévku, pečené lískové ořechy s lanýžovým olejem, salát ze super potravin podávaný s avokádem, kapustou, okurkou a ořechy nebo červenou řepu s pečenými ořechy a balzamikovým octem. Jako dezerty můžete ochutnat čokoládové avokádo s mandlovou pěnou, banánový pohár s vlašskými ořechy a javorovým sirupem či ananasové carpaccio. Mezi hlavní chody patří řepa wellington a slavná Ramsayho veganská pizza.

A londýnští vegané jsou s nabídkou takto luxusního menu od známého šéfkuchaře štěstím bez sebe. #Veganuary představuje navíc unikátní příležitost také pro nevegany, kteří tak mohou skrze lednovou nabídku v restauracích Gordona Ramsayho ochutnat vynikající pokrmy a zažít, jak jedinečná může být veganská kuchyně!

Vytvořte si svoje vlastní vynikající veganské jídlo

 

Houbový wellington s pekanovým ořechy


Na lahodném wellingtonu podle Katie Culpin a Joshe Baileyho si k večeři můžete pochutnat kdykoli během roku. Dozlatova pečené mřížované pečivo plněné pikantní bylinkovou směsí z hub a pekanových ořechů. Křupaná pochoutka skvělé vypadá i chutná. Výborně se hodí k čerstvému salátu nebo pečené zelenině.

 

Čočková pizza


Tahle vynikající a překvapivě snadná veganská a zároveň bezlepková pizza jen ze tří přísad podle Amarilis Moldes zachutná všem.

 

Čokoladový mousse s avokádem


Na živiny bohaté avokádo obsahuje spoustu vitamínu jako je vitamín C, B a E, dále pak draslík, antioxidanty, zdravé tuky nebo třeba vlákninu. Nemluvě o jeho smetanové struktuře a neutrální chuti, která umožňuje všestranné využití v mnoha různých receptech včetně dezertů. Veganská čokoládová pěna podle Christiny Bedetty je plná vitamínů a neobsahuje žádné rafinované cukry ani jiné alergenů. Vynikající super bohatý dezert je hravý a vhodný pro sdílení například s tím, koho milujete.

Pokud se právě teď nacházíte v Londýně, určitě si najděte chvilku na ochutnání speciální veganského menu Gordona Ramsayho.



Nejen veganské recepty si můžete stáhnout přes aplikaci Food Monster App, kde naleznete až 15 000 receptů.




Zdroj: Gordon Ramsay’s Restaurants Are Serving Vegan Menus During January [online]. Copyright © 2018 One Green Planet LLC [cit. 13.01.2019]. Dostupné ZDE.

Food Monster App [online]. Copyright © 2018 One Green Planet LLC [cit. 13.01.2019]. Dostupné z: http://www.onegreenplanet.org/foodmonsterapp/.
Sdílejte na: