Co se stalo se všemi zbytky jídla na letošním předávání Oscarů?
Díky hromadné iniciativě a s pomocí jedné inspirativní herečky došlo k tomu, že velké množství zbytků jídla z letošního ceremoniálu Oscarů nepřišlo nazmar.
Freida Pinto, herečka, aktivista a velvyslankyně Global Citizen, se spojila se společností Copia ze San Francisca, která využívá technologie ke snížení odpadu a dodává potraviny potřebným v nouzi. Společnost zajistila, aby se dobře využily všechny zbylé předkrmy, dezerty a delikátní pokrmy z párty časopisu Vanity Fair u příležitosti předávání letošních Oscarů.Herečka společně s Copia a Vanity Fair zařídila, aby se všechny zbytky jídla z oslav doručily do různých komunit v nouzi v Los Angeles, jako například Los Angeles LGBT Center.
"Naším cílem bylo zajistit, aby nikdo v Los Angeles, městě televize a filmu, neměl hlad, a proto jsme využili zbylé potraviny ze všech našich velkých oslav a eventů," řekla Freida Pinto časopisu Vanity Fair v únoru, kde poté vysvětlila, že "no food waste" iniciativa byla jednou z hlavních důvodů, proč se stala členkou filmové akademie.
Zástupce organizace Copia vysvětlil, že s Freidou Pinto také spolupracovali na využití zbytků jídla z letošní události Ženy ve filmu, která se konala před Oscarovým večerem, a také na udílení cen Spirit Awards 2017, které se konaly v únoru tohoto roku. Z Instagramu Freidy Pinto je zřejmé, že v návaznosti na Spirit Awards se jídlo dostalo k více než 800 lidem v rámci výsledku tohoto partnerství.
Pinto ale není jediná, kdo se v Hollywoodu snaží dělat dobré věci. Ostatní dary z 89. udílení cen akademie zahrnovaly potraviny z afterparty Governor's Ball, kde jsou rauty posledních dvacet tři let připravovány šéfkuchařem Wolfgangem Puckem. Hostina zahrnovala vše od brambor s kaviárem, dušených žeber, kuřecího koláče až po matzo sušenky ve tvaru Oscara s uzeným lososem nebo zlatem poprášený popcorn a další pokrmy.
Jackie Kelly, jedna z hlavních kuchařů Wolfganga Pucka, vysvětlila, že šéfkuchař posledních šest let spolupracuje s charitativní organizací Chefs to End Hunger.
"Přesně kolem 11 hodiny v noci, když víme, že hostina se začíná zpomalovat, a celebrity se přesouvají dál, tak my zkoumáme, co nám zbylo," řekla Kelly magazínu Salon. "Ukázalo se, že tentokrát zbyla žebra, kterých se snědla pouze trocha. Kuřecí koláč a pokrmy s těstovinami zůstanou téměř vždy."
Můžeme doufat, že tyto velkorysé počiny se budou konat na všech velkých akcích se celebritami.
Zdroj: Mashable, Freida Pinto helped feed hundreds with leftover Oscars food, volně přeloženo z aj, celý článek dostupný zde
Aktuality

21.02.2019
Ochrana oznamovatelů korupce nejen na papíře
Korupce jako problém ve státní správě byla tématem fóra s názvem Oznamovatel – hrdina neb...
Více
20.02.2019
Češi jídlem vědomě neplýtvají, schází jim však čas a inspirace, jak potraviny využít
Podle Organizace pro výživu a zemědělství se za rok na světě vyhodí nebo znehodnotí třetin...
Více
18.02.2019
Odborníci sestavili dietu, která pomůže zachránit svět
Skupina vědců navrhla dietu, která má potenciál zlepšit nejen vaše zdraví, ale i zdraví cel...
Více
14.02.2019
Pestrá slaví jubilejní 10. výročí
Je to neuvěřitelné, ale letos slaví Pestrá, o. p. s. už jubilejní 10. výročí. Sluší se t...
Více
12.02.2019
Jak mileniálové mění tvář filantropie
Před šesti lety založil Alex Sheen neziskovou organizaci Because I said I would po smrti svého o...
Více
11.02.2019
Lepší svět díky Cílům udržitelného rozvoje
Agenda 2030 pro udržitelný rozvoj nám pomáhá představit si lepší svět. Takový, kde je mír...
Více
08.02.2019
Nebojte se pomoci - máme pro vás hrdiny
HERO CLAN tvoří neveřejnou databázi expertních dobrovolníků, které Hero Hunteři propojují ...
Více
07.02.2019
Ekologové vyzvali papeže, aby se stal na 40 dní veganem
Několik týdnů před velikonočním půstem vyzvali ekologové papeže, aby se stal na 40 dní veg...
Více
06.02.2019
Krása ve znamení udržitelnosti – kosmetika 21. století mění podobu
Recyklované obaly, bio rozložitelné složky nebo nižší uhlíková stopa – kosmetické firmy ...
Více