Bon Jovi otevřel dvě restaurace, kde lidé v nouzi mohou jíst zadarmo

26. 11. 2019

Mnoho celebrit využívá své slávy a bohatství k pomáhání ostatním. Jon Bon Jovi však posunul akt štědrosti na vyšší úroveň.

Ačkoliv je Bon Jovi znám především pro svůj hudební talent, je také milovníkem jídla a rád pomáhá lidem v tísni. Proto otevřel dvě komunitní restaurace, JSB Soul Kitchen, kde kdokoliv může jíst zadarmo.

První restaurace byla otevřena v říjnu 2011 v oblasti Red Banks v New Jersey. Druhá restaurace otevřela své dveře roku 2016 v Toms River, oblasti, která byla značně poničena hurikánem Sandy v roce 2012. Tyto restaurace jsou jedním z mnoha projektů zpěvákovo nadace The Job Bon Jovi Soul Foundation, jež má za cíl bojovat se začarovaným kruhem hladu, chudoby a bezdomovectví.



Bon Jovi a jeho restaurační tým naservírovali celkem již přes 100 tisíc jídel platícím i neplatícím zákazníkům v tísni. Na jídelním menu nejsou uvedeny žádné ceny, ale ti, kteří si mohou dovolit za jídlo zaplatit, jsou pobídnuti přispět 20 dolarů. Ti, kteří mají finanční potíže, mohou jíst zadarmo, ale jsou zároveň vyzváni dobrovolničit v restauraci a pomáhat se servírováním jídla a pracemi v kuchyni. Od otevření restaurací bylo za 54 % jídla zaplaceno formou příspěvků a za 46 % bylo zaplaceno prostřednictvím dobrovolnictví.



Restaurace fungují na principu kdo dřív přijde, ten je dřív obsloužen. Obvykle je ale dána přednost těm, kteří si teplé jídlo nemohou běžně dovolit. Každý chod je připravován s láskou a uvařen z lokálních ingrediencí vypěstovaných na zahradě restaurace. Návštěvníci si mohou vybrat z výborného menu, na kterém najdete například kuře v sezamovo-zázvorové marinádě, tresku s těstovinami či orestovanou quinou se zeleninou. Soul Kitchen veřejně říká: „Všichni jsou vítání u našeho stolu, kde lokální ingredience, důstojnost a respekt jsou na každodenním menu.“




Zdroj: Jon Bon Jovi's Restaurants Welcome People in Need to Eat for Free. My Modern Met – The Big City That Celebrates Creative Ideas [online]. Copyright © 2019. All rights reserved. [cit. 26.11.2019]. Dostupné ZDE.
Sdílejte na: