Zbytkokroužek aneb jak dát jídlu druhou šanci

V úterý 26. února 2018 oficiálně otevřeme první komunitní kuchyni Pražské potravinové banky.

O neobyčejný gastronomický zážitek se postará Gastrokroužek (Lukáš Hejlík, Jana "Zásadně zdravě" Králiková, Manželé v kuchyni Marika a Jirka Kučovi, šéfredaktorka časopisu FOOD, Darina Křivánková, nejlepší česká foodblogerka Markéta Pavleye a jejich hosté).

Gastronadšenci a foodblogeři se sjedou do komunitní kuchyně ve Zdibech, aby navařili speciální menu pro klienty potravinové banky. Těšit se můžete na neobyčejné menu ze surovin s uplynulou dobou minimální trvanlivosti, neprodejných potravin s poškozeným obalem nebo například špatným označením, které by jinak skončily na skládce nebo ve spalovně.

Bavit se budeme nejen o tom, jak funguje komunitní kuchyně, ale ústředním tématem bude také prevence plýtvání potravinami.

KDY:  v úterý 26. února 2019, od 11.00 hod. do 12.30 hod.

KDE: Potravinová banka Praha a Středočeský kraj, U Továrny 1, Zdiby

Více o programu naleznete zde.

(Účast na akce pouze na pozvání!)

 
Sdílejte na: