Frusack


Sáčky Frusack k opakovanému použití z kompostovatelného vlákna na bázi vlákna z kukuřičného škrobu jsou pilotním produktem společnosti infiberry, s.r.o., kterou v roce 2016 založily studentky medicíny Hana Fořtová a Tereza Dvořáková. Projekt se v dlouhodobém měřítku zaměřuje na ekologická řešení pro nákup a skladování potravin, vzdělávání v oblasti odpadového hospodářství a aktivně se zapojuje také do diskuze se zákonodárci.

Frusack byl jedním z prvních projektů na českém a slovenském trhu, který nabídl zákazníkům řešení určené k redukci plastů pro jednorázové použití v běžném životě a také potřebnou osvětu.  V českých a slovenských domácnostech je nyní již více jak 250 000 sáčků Frusack, které pomáhají snížit spotřebu mikrotenových sáčků při nákupu ovoce a zeleniny. Od roku 2018 se Frusacku daří také ve velkých řetězcích na našem i mezinárodním trhu v Evropě nebo v USA.

Společnosti si zakládá na etické a odpovědné výrobě, proto jsou všechny produkty vyráběny v ČR za férových podmínek pro dodavatele a řetězec výroby je zcela transparentní. Při výrobě nejsou používána škodlivá aditiva, která by bránila rozkladu materiálů v prostředí průmyslových kompostáren. Díky tomu se stal Frusack ve světě naprostým unikátem.

"Chceme, aby byl Frusack zítra stejnou samozřejmostí, jakou jsou plastové sáčky dnes. S tím rozdílem, že svět bude bavit ho používat."